פורום תעסוקה יישובי שוהם

סיוע לדורשי תעסוקה ביישוב בעקבות משבר הקורונה

קומץ ידיים מאוגרפים כשברקע שולחן עם כלי כתיבה

בעקבות משבר הקורונה וגידול ניכר של דורשי עבודה ביישוב, החליטה המועצה להציב במרכז סדר היום את נושא התעסוקה. לשם כך הקימה המועצה פורום תעסוקה, שמטרתו לתכלל את מגוון המענים השונים האפשריים ומתן תמיכה לתושבים דורשי העבודה, כדי לסייע בהשתלבותם המחודשת בשוק העבודה.

באתר המועצה המקומית שוהם פורסם שאלון ייעודי. מילוי השאלון יאפשר לנו להתאים את הסיוע הדרוש בצורה מיטבית.

תודה ובהצלחה לכולם.

פלג רשף                       איתן פטיגרו
חבר המועצה                  ראש המועצה

סדנת אימון להתארגנות תעסוקתית
בהנחיית רותי פלדבלום – בר הוד
דורשי תעסוקה מוזמנים להצטרף לסדנת אימון שתעניק להם ידע ומיומנויות לניהול קריירה והתארגנות תעסוקתית.
ההשתתפות בסדנה מיועדת לתושבי שוהם שהינם דורשי תעסוקה (מובטלים או חל"ת)

נושאי הסדנה:

1. זיהוי רפרטואר אישי (כישורים, צרכים, תכונות, מיומנויות).
  2. מחסומים אישיים בניהול קריירה ובהצלחה תעסוקתית.
  3. מקורות לחיפוש עבודה.
  4. שיווק עצמי- קורות חיים; יוזמות.
  5. הכנה לראיון - עקרונות, שפת גוף, תרגול.

בניית תכנית אישית להתארגנות תעסוקתית/ניהול קריירה ושלבים לבצוע.

הסדנה משלבת למידה תיאורטית ופעילה, וכוללת דיונים, ניתוח אירועים, התנסויות, תרגול וצילום ראיונות עבודה. התהליך משלב מטלות בין הפגישות.

מפגש ראשון: 3.9.20. ארבעה ימי לימוד בין השעות 8:30-14:30.
ההשתתפות בסדנה בלא תשלום אך מותנית בהתחייבות להשתתפות בכל המפגשים ובהפקדת פיקדון.
מספר המקומות מוגבל – הפעילות תתקיים בהתאם להגבלות התו הסגול.
פרטים נוספים והרשמה: אירמה דואל, המחלקה לשירותים חברתיים, דוא"ל Irma@shoham.muni.il טל'03-6887962

פורום התעסוקה והמטרו מזמינים אתכם/ן להירשם להרצאה: "כיצד לעבור ראיון עבודה אונליין"
בתקופה מורכבת זו המאופיינת בשינויים רבים בשוק העבודה, יש ללמוד להתאים את עצמנו לכללי המשחק החדשים, לכן הרכבנו לכם סדרת הרצאות בנושא תעסוקה בעידן הקורונה.

ההרצאה הראשונה - "כיצד לעבור ראיון אונליין" - מטרתה להכין מועמדים לראיונות עבודה שאינם פרונטליים, אלא טלפוניים או אונליין. בהרצאה יוסברו עקרונות ומטרות הריאיון באופן תיאורטי ולאחר מכן יוסברו ההיבטים הפרקטיים בניהול ראיון טלפוני, המוביל בדרך כלל לראיון און ליין או פנים אל פנים. הדגש בהרצאה יהיה על ראיון מקוון.
ההרצאה היא ללא עלות, מה לא תרשמו?
**פתוחה לכלל תושבי ותושבות שוהם - הרשמה דרך אתר חמש ב-לינק

רונית מילר - צומת דרכים

כחלק מצעדי הסיוע לעצמאים בשוהם:
השימוש במרחבי העבודה במרכז "מטרו" יהיה פטור מתשלום
כחלק מצעדי הסיוע לתושבי היישוב, החליטו מועצת שוהם והחברה העירונית חמש על פתיחת מרכז היזמים והצעירים "מטרו" לבעלי עסקים קטנים בלא תשלום.
בהתאם להחלטה, בחצי השנה הקרובה, יוכלו עצמאים ובעלי עסקים, תושבי שוהם, להשתמש בחדרי הישיבות ומרחבי העבודה של ה"מטרו" לצורך קיום פגישות וישיבות, ללא תשלום. מנהלת מרכז "מטרו", שיר טל ציינה שקבלת השירות תהיה כרוכה בהרשמה מראש בווטסאפ 054-2800323

אמצעים נוספים שעומדים לרשותכם:
לוח דרושים באתר מועצת שוהם – פרסום משרות.
להצטרפות לרשימת תפוצה של משרות, יש לשלוח דוא"ל אל שולה קרקוב shula@shoham.muni.il
קבוצת ווטסאפ למציעי ודורשי עבודה, שמנהלת בהתנדבות מירי וגנר-בריל. הצטרפות בקישור
מתנדבי שי"ל (שירות ייעוץ לאזרח) ישמח לסייע במידע הנוגע למיצוי זכויותיכם בכל תחום 03-9722890

חברים בפורום התעסוקה היישובי:
ראש המועצה, איתן פטיגרו
חבר המועצה, פלג רשף
דינה פרומוביץ, מנכ"ל החברה הכלכלית שוהם
אילן קומה, מנכ"ל החברה העירונית חמש
נטע לביא, מנהלת המחלקה לשירותים חברתיים
שיר טל, מנהלת מרכז היזמים והצעירים "מטרו"
שולה קרקוב, הממונה על פניות הציבור במועצה
אביטל אסייג, עוזרת ראש המועצה
יועצת הקריירה, מירי וגנר בריל.