"המעצמה" – תוכנית מנטורינג קהילתית ייחודית יוצאת לדרך בשוהם

בשוהם יוצאת השבוע לדרך תכנית "המעצמה" – תכנית ייחודית, ראשונה מסוגה בארץ, של מנטורינג קהילתי. במסגרת התכנית יעניקו מנטורים, בכירים תושבי שוהם, אימון אישי לצעירים משוהם, בתחילת דרכם המקצועית. התכנית תפעל במרכז הצעירים והיזמים "מטרו", אשר נפתח לפני מספר חודשים בשוהם.

תכנית "המעצמה" היא פרי שיתוף פעולה של מועצת שוהם, מרכז הצעירים "מטרו" והחברה הכלכלית. את התכנית המקצועית גיבשו וילוו, בהתנדבות, תושבות שוהם: פתי בראל, יועצת ארגונית בעלת נסיון רב שנים בייעוץ לחברות וארגונים גדולים בארץ ובחו"ל ואיילת שניצר, יועצת ארגונית, מאמנת אישית ומנחת מנהלים בתהליכי פיתוח אישי וניהולי.

איתן פטיגרו, ראש מועצת שוהם: "התכנית החדשה מביאה לידי ביטוי את המהות של שוהם – חיבור בין כל חלקי הקהילה. מדובר בקונספט ייחודי, ששואב השראה מתכניות המנטורינג המקובלות בחברות בעולם העסקי, ומתאים אותה לזירה הקהילתית. זו הזדמנות נהדרת לחבר את הצעירים שגדלו ביישוב למנהלים ולבכירים שמתגוררים כאן, לתהליך שיניב תועלת ותוכן לשני הצדדים".

תכנית המעצמה מיועדת לצעירים בגילאי 26-36, בתחילת דרכם המקצועית, אשר שואפים להרחיב את האפשרויות לפיתוח הקריירה, ולקבל כלים להתבוננות על ההתנהלות האישית, המקצועית והעסקית שלהם.

את הצעירים שייבחרו לתכנית ילוו מנטורים, בעלי הצלחה מוכחת בתחומי הניהול והעסקים השונים. תכנית "המעצמה" כוללת 12 מפגשים של הדרכה אישית בין כל צעיר למנטור שלו. לצד המפגשים האישיים בין המנטורים לצעירים, תשתתף כל קבוצה בפעילות העשרה והעצמה ובסדנאות והרצאות לפיתוח מיומנויות.

המפגשים עם המנטורים והסדנאות המקצועיות, יעניקו לצעירים כלים בתחומי היזמות המיטיבה, שיווק דיגיטלי, ניהול ומנהיגות, ניהול פיננסי, עסקים בעולם החדש ועוד.

פתי בראל: "המנטורים שיצטרפו לתכנית ישתתפו בהליך מקצועי של הכשרה לאימון. התהליך יאפשר גם להם, ולא רק לצעירים, הזדמנות להתבוננות עצמית וזיהוי הזדמנויות לשינוי ולהעצמה".

את התכנית מלווה ועדת היגוי, בראשותה של תושבת שוהם, פול צוקר, בעלים ומנכ"ל קבוצת "נישה" לגיוס והשמה וחברים בה דינה פרומוביץ, מנכ"ל החברה הכלכלית שוהם; מאיה ביבלה-גל, מנהלת מחלקת הנוער והצעירים בחברה העירונית חמש ושלומי לוי, מנהל מרכז הצעירים "מטרו" בשוהם.

הרשמה באתר "מטרו - מרכז הצעירים של שוהם"