קוראי שוהם הצעירים גרפו בקיץ את המקום ראשון באתגר הקריאה של הספריות

הקוראות והקוראים הצעירים של שוהם גרפו את המקום ה-1 באתגר הקריאה של הספריות, אשר התקיים במהלך הקיץ.

תגר הקריאה הוא יוזמה של איגוד מנהלי הספריות, שמטרתה עידוד הקריאה בקרב תלמידי בתיה"ס היסודיים והשתתפו בו כ-30 ספריות ברחבי הארץ. במסגרת האתגר מגדיר לעצמו כל קורא יעד קריאה אישי, מספר עמודים שהוא מתחייב לקרוא מדי יום, בכל ספר לבחירתו. באתגר השתתפו במהלך הקיץ עשרות ילדות וילדים משוהם.

עם תום הקיץ וסיומו של האתגר התברר כי ממוצע עמודי הקריאה של ילדי שוהם היה הגבוה ביותר, עם 1759 עמודים בממוצע לקורא. אל המקום השני הגיעה ספריית נחל שורק עם 1748 עמודים. הפער אל המקום השלישי היה כבר גדול יותר והוא עמד על 1055 עמודי קריאה במוצע במועצה אזורית מנשה.

ליאור מאלי, מנהלת ספריית שוהם, אשר פועלת במסגרת החברה העירונית חמש הוסיפה שלצד אתגר הקריאה, הוסיף צוות הספרייה למשתתפים באתגר פעילויות העשרה במהלך הקיץ ועודדה אותם לשתף ולהמליץ על הספרים שקראו: "הממוצע של ילדי שוהם מדהים. עשרות קוראים צעירים הגיעו לספרייה, שאלו ספרים וקראו מדי יום. אתגר הקיץ משתלב במגוון תכניות שמובילה הספרייה במטרה לעודד את הקריאה בקרב קוראים צעירים".

נמרוד גלנטה מנכ"ל חמש עדכן בנוסף שבימים אלה עוברת הספרייה היישובית תהליך של חידוש ושינוי: "במסגרת שיפוץ כולל של מבנה כותר הפיס, בו שוכנת הספרייה, אנו מכשירים חדר הרצאות ואירועים חדש עבור שעת סיפור, מפגשי סופר והרצאות ובנוסף מקימים חדר מחשבים חדש, אשר יאפשר לקיים קורסים וסדנאות בכל תחומי המיחשוב. מטרתנו היא לשפר את חווית הלקוח של תושבי היישוב, בהם גם מנויי הספרייה ולהעניק להם שירות איכותי באווירה נעימה ומזמינה".

צילום: ספריית שוהם.

טבלת הניצחון.jpe