הפחים הכתומים מגיעים לשוהם

בתחילת חודש נובמבר יתחיל אגף שפ"ע במועצה המקומית שוהם בפריסתם של פחים כתומים בכל רחבי היישוב, לאיסוף פסולת אריזות למיחזור, בשיתוף תאגיד תמיר

מועצה מקומית שוהם מצטרפת למהפכת המחזור הכתומה. בשבועות הקרובים יחל אגף שפ"ע במועצה בפריסת 135 מיכלים כתומים לאיסוף פסולת אריזות למחזור בכל רחבי היישוב, על מנת שיהיו נגישים וזמינים לתושבים. הצבת כלי האצירה נעשית בשיתוף פעולה עם תאגיד מחזור האריזות 'תמיר'.

הפח הכתום מיועד לפסולת אריזות העשויות פלסטיק, מתכת וקרטוני משקה והוא מצטרף למערך אמצעי ההפרדה והמחזור הקיימים ביישוב: הפח הסגול לאריזות זכוכית, הפח הכחול לניירות וקרטונים דקים, הקרטוניות לקרטונים גדולים, כלובי הרשת לאיסוף בקבוקי פלסטיק וכלי האצירה לאיסוף פסולת אלקטרונית וחשמלית.

בכל יום מיוצרות בישראל מיליוני אריזות העשויות מחומרים שונים. זמן ההתכלות של חומרים אלה נמשך זמן רב - עשרות עד מאות שנים אם בכלל, אך הם ניתנים למחזור. כשהאריזות מופרדות כבר בבית ומושלכות בנפרד לכלי האצירה הכתום שברחוב, פסולת האריזות מגיעה נקייה ככל הניתן לתחנת המיון, קל למיין אותה ולהעבירה למיחזור.

האריזות המושלכות לפחים הכתומים בשוהם תאספנה על ידי משאית ייעודית לאיסוף פסולת אריזות בלבד ובאמצעותה הן מועברות אל תחנת המיון הממוקמת בראשון לציון. האריזות נפרקות ומועמסות על גבי מסועים ומתמיינות על ידי מיכון אוטומטי ומיון ידני ל-7 סוגי חומרים שונים.

לאחר שהופרדו לסוגי חומרים שונים, כל חומר נכבש לקוביות גדולות (באלות) ומשם הן מופנות אל מפעלי המחזור השונים הקיימים ברובם בישראל, לטובת התעשייה הישראלית. המועצה המקומית שוהם בשיתוף תאגיד 'תמיר' ישקיעו משאבים בחינוך והסברה לתושבים בשילוב פעילויות מעשירות וחווייתיות. מטרת פעילויות אלה לעודד את התושבים לקחת חלק פעיל בהפרדת האריזות ולסייע בהבנה אילו אריזות מתאימות לפחי המחזור.

איתן פטיגרו, ראש מועצת שוהם: "כדור הארץ מאותת לנו בשנים האחרונות שהגזמנו, שהחיים המודרניים יוצרים עומס קשה על האקלים והסביבה. עלינו להמשיך ולהשקיע בתכניות להגנה על הסביבה, צמצום הצריכה, הפרדת פסולת ומיחזור. המיכלים הכתומים יסייעו לנו להגדיל את היקף המיחזור ולצמצם את נפח הפסולת המועברת להטמנה. אני קורא לכל אחת ואחד מכם להירתם בבית ולהפריד פסולת אריזות באמצעות הפח הכתום".

המשנה לראש המועצה, יוסי לוי, מחזיק תיק איכות הסביבה: "יש לכולנו מחוייבות לשמור על סביבתנו, למען ילדינו ולמען הדורות הבאים. קהילת שוהם מחוייבת מאז ומתמיד לנושאים סביבתיים, ואין לי ספק שנעשה שימוש משמעותי בפחים הכתומים כדי להגדיל את היקפי המיחזור".

רני איידלר, מנכ"ל תאגיד מחזור האריזות תמיר מוסיף: "אני מברך את מועצת שוהם שמצטרפת לרשויות בארץ בהן פרוסים פחים כתומים ומודה לראש המועצה וצוותו על שיתוף הפעולה הפורה ביצירת תשתית להפרדת אריזות והסברה לתושבים. בשנים האחרונות, אנו עדים להתעוררות עולמית ומקומית לחשיבות נושא המחזור בעולמינו. אתם התושבים מניעים את תהליכי המחזור בשיתוף הפעולה שלכם ובזכות המאמץ שלכם נצליח לצמצם את ההטמנה ולהעביר עוד ועוד אריזות למחזור. אני קורא לכל תושבי שוהם, הצטרפו למהפכת המחזור בישראל והגדילו את כמות האריזות המועברות למחזור. הפרדת פסולת לפח הכתום היא מאמץ קטן שיש לו תרומה עצומה לסביבה".

הפחים הכתומים – איסוף פסולת אריזות למחזור - דף מידע, וחוברת הסברה ופעילויות

( הקש - לפרטים המלאים)