שר התקשורת יועז הנדל ביקר השבוע בשוהם ונפגש עם ראש המועצה, איתן פטיגרו.

הפגישה עסקה במתווה הסיבים האופטיים, שמקדם השר, בצפי להגדלת מהירות הגלישה ביישוב ובצורכי מערכת החינוך היישובית בהגדלת רוחב הפס, על מנת לאפשר גלישה מהירה יותר בבתי הספר. פטיגרו הציג בפני השר את שכונת הדרים, הנבנית בשוהם עם תשתיות לשכונה חכמה.

שר התקשורת, יועז הנדל: "שוהם מרושתת בסיבים אופטיים בצורה יפה, אך מתווה הסיבים אותו אני מנסה להעביר בממשלה יכול להוות פתרון דרמטי אפילו יותר לחיבור הבתים הפרטיים בה לתשתיות תקשורת מתקדמות. גם מהפכת הדור החמישי, שמכרז התדרים שלה הסתיים, היא בשורה חיובית לשוהם. ככל שיש יותר אנטנות כך יש פחות קרינה. התפקיד שלכם ושלנו יחד הוא להסביר לציבור שמדינת ישראל חייבת להתקדם ולא להישאר מאחור. אנחנו כאן כדי לפתוח את הדלת למשרד התקשורת, אנחנו כאן כדי לשפר את התשתיות הישנות ולראות איך מקדמים כמה שיותר מהר את נושא הסיבים״.

ראש מועצת שוהם, איתן פטיגרו: "אני רואה חשיבות גדולה  במתן פתרונות טכנולוגים שיגדילו את מהירות הגלישה של התושבים. נכון להיום לרוב הבניינים יש פתרון באופק, ולמעלה מ-1600 בתי אב כבר מחוברים לתשתית מהירה באמצעות סיבים אופטיים. אני מאמין שיימצא פתרון ולצמודי הקרקע ובמקביל בתקופה הקרובה בסיוע משרד התקשורת נגדיל את המהירות בכל בתי הספר ביישוב".

בפגישה השתתפו גם רוני חורי, מנהל תחום הפיקוח הטכנולוגי במשרד התקשורת ויותם הלפרין, עוזר השר וכן מהנדס מועצת שוהם, יעקב ירקוני ומנכ"ל החברה הכלכלית, דינה פרומוביץ.

רכזת החדשנות היישובית, רחל טנא ומנמ"ר מועצת שוהם, אורן חכם, הציגו בפני השר את החינוך המתוקשב בשוהם: "שוהם משקיעה רבות בתחום הפדגוגיה החדשנית והתקשוב בבתי הספר. יש פער בין התכניות הפדגוגיות המתקדמות והציוד שיש לבתי הספר, לבין תשתית התקשורת, אשר מוצעת נכון להיום במחיר גבוה לבתי ספר".

ראש המועצה איתן פטיגרו ושר התקשורת יועז הנדל יושבים על כיסאות ועוטים מסכה על פניהם

קבוצת אנשים עומדת לצילום משותף עם מסכות על פניהם