שוהם מצטרפת לתכנית "דרך ערך" – פרוייקט תחבורתי לשינוי הרגלי הנסיעה של אזרחים ומתן תמרוץ כספי

מועצת שוהם מקדמת פרוייקט תחבורה חדשני נוסף, אשר תורם לשמירה על הסביבה וצפוי להניב רווח כספי לתושבים שישתתפו בו.

מדובר בשיתוף פעולה עם תכנית "דרך ערך" של משרד התחבורה, בשיתוף נתיבי איילון וחברת פוינטר. מטרת התכנית היא לשינוי הדרך בה צורכים האזרחים תחבורה ושינוי הרגלי הנסיעה שלהם, במטרה להפחית את העומסים בכבישים. כך הוחלט בפגישה בה השתתפו ראש מועצת שוהם, איתן פטיגרו; חבר המועצה מחזיק תיק הצעירים, זיו שמע, מחזיקת תיק התחבורה הציבורית קרן סודרי והממונה על התחבורה הציבורית במועצה, שולה קרקוב.

במסגרת התכנית מוזמנים תושבי שוהם, אשר יש בבעלותם רכב (פרטי או ליסינג) להצטרף לתכנית. לרשות כל משתתף עומד תקציב וירטואלי שנתי (4500 ₪), שיגדל או יפחת בהתאם לרמת השימוש ברכבו הפרטי או בתחבורה ציבורית. ככל שהמשתתף ייסע ברכבו באזורים עמוסים ובשעות העומס – יפחת התקציב. מנגד ככל שהמתנדב ישתמש בחלופות או יסע בשעות השפל – יישמר או יגדל תקציבו. אחת לשנה, לקראת מועד חידוש רישיון הרכב זכאי כל משתתף לקבל את הזיכוי הכספי בהתאם לנסיעות שביצע לאורך השנה כזיכוי לחשבון הבנק או לכרטיס האשראי, עד לסכום מירבי של 2000 ₪. חישוב עלות הנסיעה תחושב על פי 3 פרמטרים: שעות הנסיעה, איזורי הנסיעה, רמת זיהום האוויר ברכב. גם נסיעה בתחבורה ציבורית או שיתופית או עבודה מהבית יזכו את התקציב בתוספת.

ראש מועצת שוהם, איתן  פטיגרו: "מדובר בפרוייקט רלבנטי לרבים מתושבי היישוב, אשר נוסעים מדי יום לעבודה וללימודים מחוץ לשוהם. יש כאן ערך כפול, גם שמירה על הסביבה וגם רווח כספי לתושבים. אני מזמין אתכם להשתתף ולנסות לשנות את הרגלי הנסיעה שלכם, לטובת הסביבה".