''חללית מ.א.י'' – בבתי הספר בשוהם מתקיימת פעילות חינוכית בנושא מיחזור פסולת אלקטרונית

בבתי הספר אבן-חן, רבין ושחף בשוהם מבוצעת בימים אלה פעילות חינוכית ייחודית וחדשנית בשם "חללית מ.א.י". הפעילות משלבת ערכי קהילה, חינוך וסביבה, תוך העצמת ילדי היישוב בפעילות יצירתית משפחתית, סביבתית וחינוכית לאיסוף פסולת אלקטרונית מבתי הילדים והעברתה למחזור באמצעות בתי הספר.

תכנית "חללית המיחזור" של מ.א.י נועדה לשלב ולקדם את המשולש הערכי של  קהילה – חינוך – סביבה תוך העצמת ילדי הרשות בפעילות יצירתית משפחתית, הסברה חינוכית ואיסוף הפסולת האלקטרונית מבתי מגוריהם למיחזור סביבתי.

התכנית מקנה לילדים פתרון ישים ויעיל לאיסוף הפסולת האלקטרונית ושיגורה למיחזור תוך שילוב והטמעת ערכים מוספים וכישורים כגון: אחריות, צרכנות נבונה, מוטוריקה עדינה, אקטיביזם סביבתי – חברתי, זמן איכות משפחתי, חשיבה מחוץ לקופסא ועוד.

במהלך הפעילות הילדים עוברים במסגרת שיעור מדעים הדרכה חוויתי בנושא ומקבלים לביתם חללית מיחזור להרכבה. בביתם הילדים מרכיבים את החללית, "מטעינים" אותה בפסולת אלקטרונית ביתית ומקשטים אותה על פי טעמם האישי.

לבסוף, הילדים מחזירים את החלליות המורכבות לבית הספר להצגתן בתערוכה והסברה בשאר כיתות בית הספר לצורך איסוף פסולת נוסף במוקד האיסוף הבית ספרי.

חבר המועצה, יו"ר ועדת איכות הסביבה, רונן פרידמן: "משפחה ממוצעת במדינת ישראל בכל שנה מייצרת כ- 16  ק"ג פסולת אלקטרונית שמתוכם כ 5-6 ק"ג פסולת נישאת קטנה כגון מטענים, טלפונים, מוצרי מטבח קטנים וכ״ו. האתגר באיסוף ציוד זה למיחזור הינו מורכב ובמירב המקרים גורלו להגיע לפח האשפה הכללי ולזהם את המים האוויר והסביבה. אני מברך על שיתוף הפעולה עם תאגיד מ.א.י שמטרתו חינוך הדור הצעיר כשגרירים למיחזור".

עופר גומבינר, מנהל אגף איכות הסביבה במועצת שוהם ציין שבמסגרת שיתוף הפעולה עם תאגיד מ.א.י. מוצבות ברחבי היישוב נקודות לאיסוף פסולת אלקטרונית למיחזור, בכדי לאפשר הפרדת פסולת אלקטרונית מזהמת וסוללות, והמנעות מהטמנתה בקרקע. פירוט הנקודות מצויין באתר המועצה המקומית שוהם.

אמנון שחרור ודן הלמן מנכ"לים משותפים בתאגיד מ.א.י למחזור פסולת אלקטרונית לישראל: "אנחנו שמחים להתחיל בפעילות פרויקט החלליות בבתי הספר בשוהם. זו תחושה נפלאה וזכות גדולה לראות את הילדים נוטלים חלק פעיל בשינוי סביבתי וחברתי בעיר. כתאגיד מחזור אנחנו מציבים סטנדרט סביבתי גבוה וכך גם בחינוך: דרך פעילות 'החלליות' בבתי הספר, אנו פועלים להטמיע ערכים של דאגה לסביבה, להעצים את יכולת ההשפעה של הנוער על הסביבה ולקדם צריכה נבונה של מכשירים אלקטרוניים וסוללות למען הפחתה במקור וצמצום היקף הפסולת האלקטרונית."

מאי תאגיד מיחזור אלקטרוניקה לישיראל