קבוצה 8 – רכב ותעבורה

יובהר בזאת כי כל הדרישות המופיעות בפרק זה הינן חלק בלתי נפרד ומחייב מהמפרט ועל בעל העסק לעמוד בכל הדרישות, וזאת  בנוסף לכל הדרישות הכלליות הרלבנטיות לעסקו המופיעות  בפרק "דרישות כלליות מעסקים".

הגדרות אזורי המועצה המקומית (ייעודים כהגדרתם בתב"ע) (לצרף מפה של שוהם)
מגורים בלבד: אזור המיועד למגורים בלבד.

היי פרק שוהם (בפיתוח): מחולק ל-3 אזורי משנה:  א. אזור המיועד לתעשייה עתירת  ידע    ב. אזור המיועד  לתעשייה כללית    ג. אזור המיועד  למסחר.

אזור מסחר: אזור המיועד למסחר קמעונאי: מרכז עסקים דרומי – אייר פרק שוהם (בפיתוח),  מרכז מסחרי תרשיש 1 - ככר עגור, מרכז מסחרי עמק איילון 30 - ככר ברבור, מרכז מסחרי עמק איילון 16 - ככר יסעור, מרכז מסחרי עמק

איילון פינת דקל - ככר אגמית (בפיתוח), או כל אזור אחר שיוגדר כאזור מסחרי בתכנית המתאר המקומית או תכנית אחרת שתחול על האזור.

אזור מסחר שכונתי: מרכז אשר סכום השטחים העיקריים, של העסקים שבתחומו, על פי תכנית בנין ערים בתוקף, אינו עולה על 200 מ"ר : מרכז מסחרי קדם פינת שגיא, מרכז מסחרי שכונת אלונים - רחבת עדי.

שצ"פ: שטח ציבורי פתוח

בעל עסק זכור: למרות האמור בחוברת זאת ולמען הסר ספק, ההוראות המחייבות יהיו בהתאם לתכניות החלות בכל מגרש ומגרש.

פריט    תיאור העסק טעון הרישוי                דרישות האגף/מחלקה/גורם רלבנטי  מדיניות המועצה
8.4 ב

הסעת נוסעים

תחנה מרכזית, כהגדרתה בפקודת התעבורה, תחנת רכבת מרכזית

.

רק ב:
היי פרק שוהם – על פי החלטת הוועדה לתכנון ובמרכז עסקים דרומי.

אייר פרק שוהם – מרכז עסקים דרומי.
8.9 א

מוסך

מכונאות כללית, פחחות וצביעה (לרבות כלי רכב המונעים בגז)
בעל העסק יגיש מסמך סביבתי על העסק הכולל: סוגי טיפולים המתבצעים במוסך, מתקני עזר, מפרט תכנית טכנית ותוכנית סניטארית, פירוט מתקני טיפול בגזי פליטה מחדר צבע, פסולת חומרים מסוכנים ורעש.

רק בהיי פארק שוהם באזור המיועד לתעשייה כללית.

אייר פרק שוהם – מרכז עסקים דרומי.

02/2015