הקש להגדלה! (הגדל)
הקש להגדלה!

אירועי הזיכרון לשואה ולגבורה נפתחו השבוע בטקס באנדרטת השואה היישובית בשכונת הדסים, אותו הובילו תלמידי הישיבה והאולפנה שלהבת שוהם. הטקס, שהתמקד בילדים בשואה כלל קטעי קריאה ונגינה. בטקס, שהתקיים באנדרטה לזכר משה ברגר ז"ל, השתתפו ראש המועצה ,הרב דוד סתיו אבי אלטלף, חני קרס, אבי משיח ואורחים נוספים, מתפללי בית הכנסת הסמוך ובני הזוג צדוק ואודליה דולב, אשר תרמו להקמת האנדרטה.

ראש המועצה, גיל ליבנה אמר בטקס: "לפני שנה בדיוק נפלה בחלקנו זכות גדולה – לחנוך בשוהם אנדרטה יישובית לזיכרון השואה והגבורה, פסל רב-עוצמה ומשמעות, שמקשר בין קהילת שוהם לשורשיו של העם היהודי.

אני נרגש לעמוד כאן במקום היפה והשקט הזה, בעיצומו של אביב ישראלי, בליבו של יישוב ישראלי צעיר ושוקק חיים, ולחשוב שרק לפני שמונים שנה עטפה עלטה כבדה את העם היהודי.

האנדרטה הזו, שחשובה לנו כל כך, מסמלת את מהות הישראליות ואת שורשיו של העם היהודי: הניגוד בין האפילה ומאבק ההישרדות דאז, לבין החיות והתקווה היום; כוחו של העם היהודי ועוצמתו גם בתקופות הקשות ביותר; השמש שזורחת תמיד, גם לאחר הלילה הארוך והקודר ביותר".

את הפסל באנדרטה יצר הפסל זאביק גוטליב