לכל רחוב יש שם:

לכל רחוב יש שם: (הגדל)

שוהםטק- נבחרת המנהיגות המקוונת של בתיה"ס היסודיים בשוהם יזמה פרויקט QR  לשמות הרחובות ביישוב.

הקש - לכניסה לאתר

אם תהיתם מהו פירוש שמם של רחובות עדולם, ספיר או הזוהר, תוכלו לעשות זאת מהיום בשוהם באמצעות קודQR, שהוטבע על שילוט הרחובות ביישוב. את הפרויקט יזמה קבוצת המנהיגות היישובית – שוהםטק שהוקמה השנה, בשיתוף אגף החינוך ואגף איכות הסביבה במועצה המקומית שוהם.

במסגרת הפרויקט, אספו התלמידים, מכל בתי הספר היסודיים בשוהם, מידע על שמות הרחובות והכללתם לקבוצות הרחובות בשכונה, ובנו שלט הסבר הכולל את משמעות השם, ציטוטים מהמקורות ומיקום גיאוגרפי על מפת שוהם. הנבחרת של כל אחד מבתי הספר התמקדה בשכונות אחרות ביישוב.

היום באופן חגיגי נתלו  10 שלטי בארקודים  על גבי עמודי הרחובות במעמד ראש המועצה, מר גיל ליבנה, מנהל אגף חינוך וקהילה, הגב' אופירה ביטון, מנהל אגף איכות הסביבה מר דורון בקנשטיין , מנהלת סניף המועצה לישראל יפה הגב' תמי ויזנפלד רכזת התקשוב היישובית רחל טנא תומכי ורכזי התקשוב בבתי הספר ונציגי נבחרות שוהם טק שהמתינו בכל אחד מצמתי הרחובות הקרובים לבית ספרם אותם חקרו ושעליהם הכינו את המידע.

ההתרגשות הייתה גדולה, התלמידים שיתפו את הנוכחים בתהליך שעברו, בתחושת המשמעות שיש לתכנית השילוט הדיגיטלי עבורם, בפרטים החדשים שלמדו בעקבות החקר שערכו ובציפייה להרחבת הפרויקט לשאר הרחובות ולאתרים ארכיאולוגיים ביישוב.

בשלב זה, התושבים מוזמנים לסרוק את הבארקודים וליהנות ממידע מפורט על משמעותם של שמות הרחובות: נרקיס, נורית, תפן, שגב, עדולם, מכבים, הזהר, תבור, צורן ובזלת.

בנוסף, ניתן להיכנס לאתר הפרוייקט המרכז את כל המידע על השכונות והרחובות ביישוב.

המיזם יורחב בחודשים הקרובים לשאר רחובות היישוב ובהמשך לאתרים.

את הפרויקט ליוו רכזת התקשוב היישובית באגף החינוך, רחל טנא, תמי ויזנפלד מאגף איכות הסביבה, רכזי ותומכי התקשוב, במסגרת הפרויקט השתתפו התלמידים בחידון ידע על היישוב, למדו מהם קודי QR והכירו את היישוב: שנת הקמה, מספר תושבים, היסטוריה ועוד.

ראש מועצת שוהם, גיל ליבנה: "אני מברך על היוזמה ורואה בה חשיבות רבה, להעמקת הידע וההיכרות של התושבים עם היישוב בו אנו חיים. הפרויקט הזה הוא דוגמה מצוינת לחיבור בין טכנולוגיה לידע ואין לי ספק שכל אחד מתושבי היישוב ילמד לפחות עובדה חדשה אחת על שוהם באמצעותו".

מנהלת אגף החינוך, אופירה ביטון: "אני רואה במיזם את הלמידה של המחר, בה תלמידים שותפים פעילים ומעורבים בעשייה למען הקהילה תוך שימוש בכלים של המאה ה-21"

רכזת התקשוב, רחל טנא: "אני רוצה להודות לתומכים, לרכזים ולתלמידי נבחרת שוהםטק על ההירתמות והלמידה המשותפת ובמיוחד על חדוות העשייה שבדרך לקידום הפרויקט"