"ניידת וחכמה"

"ניידת וחכמה" (הגדל)

במסגרת שינוי מערך האבטחה היישובי, נערכת מועצת שוהם למכרז לשדרוג מערך הטמ"ס

מליאת מועצת שוהם אישרה בישיבתה האחרונה פרוייקט לשדרוג מערך הטמ"ס (טלויזיות במעגל סגור) ביישוב. המועצה תצא בקרוב למכרז בהיקף של כ-500 אלף ₪, שמטרתו הרחבת ושכלול מערך המצלמות ביישוב, ובנייתו באופן מודולרי, בהתאם לצורכי הביטחון היישוביים.  את המכרז ילוו מחלקת הביטחון ומחלקת מערכות המידע של המועצה.

רונן פרידמן, יו"ר ועדת הביטחון היישובית: "מערך המצלמות בשוהם הוקם במהלך העשור האחרון והוא כולל מצלמות בטכנולוגיות שונות, חלקן מיושנות. מטרת המהלך היא לחדש את מערך המצלמות ולשכלל אותו, תוך גיבוש מנגנון תחזוקה למערך הכולל הקיים כבר ביישוב. פרוייקט הטמ"ס הוא נדבך במערך האבטחה היישובי, אשר שונה לאחרונה ועבר מאבטחה סטטית במחסומי הכניסה לאבטחה היקפית ניידת באמצעות חמש ניידות, הפועלות לסירוגין בכל שעות היממה".
במסגרת הפרוייקט, ימופו צרכי הביטחון של היישוב, והפתרונות הטכנולוגיים ייושמו בשטח, באופן מודולרי. המוקד  ישודרג ויאפשר צפייה ותחקור אירועים באופן מקצועי ונגיש יותר. בנקודות אסטרטגיות יוצבו מצלמות היקפיות המצלמות 24 שעות ביממה, ובמקומות אחרים יוצבו מצלמות מקליטות. הקישור למועצה יבוצע באמצעות לינק אלחוטי, תקשורת סלולרית או באמצעות הקלטה מקומית.

משה ויגדור, קב"ט המועצה: "בכניסה הדרומית לשוהם, בכניסה הצפונית ובכניסה מרח' מודיעים תוצבנה מצלמות חדישות, הכוללות צילום היקפי והקלטה מקומית המאפשרת שמירה של מאגר תמונות למשך כשבוע.  בגנים הציבוריים שמאופיינים בפעילות גבוהה, דוגמת גן החבל, גן היובל, גן המגדל וגן השעון, יוצבו מצלמות, אשר יסייעו גם בניהול בטחוני של אירועים קהילתיים רבי משתתפים.

עוד נמסר מהמועצה שלאורך שד' עמק איילון ייפרסו מצלמות, בסמוך לכיכרות מרכזיים. כמו כן תבוצע פריסה של מצלמות בגנים מרכזיים בשכונות חדשות, בשביל ההליכה והרכיבה "סובב שוהם" באמצעות ניצול מתקנים קיימים לתשתיות ובאזורי עניין לרבות מתחם הנוער, מגרשי ספורט ואזורי מסחר. את פריסת מכלול המצלמות ניתן יהיה לבצע באופן מודולרי ומדורג, בהתאם לצרכים בשטח.