שדרוג מתכונת האבטחה היישובית

שדרוג מתכונת האבטחה היישובית (הגדל)

תושבים יקרים,

אתגרי הביטחון עמם מתמודדת המועצה עברו שינוי בשנים האחרונות. בדיונים שהתקיימו בוועדת הביטחון ובמליאת המועצה הוחלט על שדרוג מתכונת האבטחה היישובית ואבטחת מוסדות החינוך, בדומה למתווה הפועל בהצלחה ברשויות מקומיות רבות ברחבי הארץ.

חשוב להדגיש כי השינוי במתכונת האבטחה נובע מהערכות מצב של גורמי הביטחון ומהנחיות המשרד לבטחון פנים. אין מדובר במהלך שמטרתו חסכון תקציבי, אלא בשימוש בתקציבי הביטחון הקיימים באופן יעיל וטוב יותר להשגת מטרות הביטחון.
בברכה,

משה ויגדור              דודי זביב             רונן פרידמן                              גיל ליבנה
קב"ט  המועצה         מנכ"ל המועצה      יו"ר ועדת ביטחון                       ראש המועצה

שדרוג מתווה האבטחה היישובית
מעבר מאבטחה סטטית במחסומים לאבטחה היקפית באמצעות הפעלת ניידת סיור במשמרת לילה, בנוסף לניידת השיטור המשולב. הניידת תפעיל לסירוגין את המחסומים ותסייע ברחבי היישוב. בניידת יהיו 2 מאבטחים חמושים, צעירים בוגרי שירות קרבי.

בנוסף, ישודרג מערך האבטחה החכמה באמצעות "מוקד צופה" והרחבת מערך המצלמות ומוקד ביטחון 24 שעות ביממה,  שייתן מענה לפעילות האבטחה במוסדות החינוך ובלילות.

שיקולים לביצוע השינוי ויתרונות:
1. ניידת נוספת במשמרת לילה למשימות סיור שוטף ברחבי היישוב, תוך אפשרות לביצוע מחסומי פתע לסירוגין וריכוז

מאמץ באזורים, לפי הערכות המצב.
2. מענה זמין, גמיש, מיידי ודינמי לפניות חירום, תצפיות ומעקבים.
3. כח אדם צעיר, איכותי ומיומן.

על פי החלטת מליאת המועצה השינוי במתכונת האבטחה היישובית יבוצע לתקופת ניסיון בת 6  חודשים, במהלכה יבוצע מעקב אחר נתוני פשיעת הרכוש ביישוב מדי חודש.

שדרוג מערך האבטחה בגני הילדים ומעונות היום:
מערך האבטחה בגני הילדים בשוהם מונחה על ידי המשרד לביטחון פנים וממומן על ידיו, עפ"י תקינה. בהתאם לתקנים הקיימים בשוהם מאובטחים 9 גני ילדים בין השעות 7:30-14:00 באמצעות מאבטח בשער המתחם. תוכנית האבטחה המוצעת הינה בהנחייה מקצועית של המשרד לביטחון פנים.

עפ"י המתווה החדש, יהיה מעבר מאבטחה סטטית לאבטחה היקפית ניידת, הכוללת 3 ניידות אבטחה ייעודיות למוסדות החינוך, מאויישות במאבטחים חמושים, יוצאי יחידות קרביות.

כל ניידת אבטחה תהיה אחראית ומקושרת ל-3 אשכולות גנים, כולל פעילות הצהרונים ומעונות היום שבגזרת פעילותה. פעילות האבטחה תתקיים בין השעות 7:30-16:30.

ניידת האבטחה תבצע סריקות מוקדמות סביב אשכולות הגנים בפתח יום הלימודים, תתמקם בכניסה למתחמי הגנים במהלך כניסת התלמידים בבוקר ותעמוד בקשר ישיר מול צוות הגנים.

כל מתחמי הגנים מגודרים, שער הכניסה מצוייד במנגנון נעילה חשמלי ואינטרקום ונצפה באמצעות מצלמת טמ"ס מתוך מסך בגן. עפ"י הנחיות משרד החינוך, צוותי הגנים מחוייבים לנעול את דלתות הגנים במהלך יום הלימודים. בגן קיים לחצן מצוקה המקושר ישירות למוקד הביטחון ובאמצעותו אל המאבטח בניידת.

שיקולים לביצוע השינוי ויתרונות:
1. הרחבת מערך השמירה והארכת שעות השמירה של כלל מוסדות החינוך לגיל הרך לאורך כל יום הלימודים – גנים,

מעונות וצהרונים.
2. אפשרות לתצפית ובקרה על מוסדות החינוך וברחובות סביבם.
3. כושר מבצעי גבוה יותר של המאבטחים.
4. יכולת תגובה מהירה.
5. נראות ונוכחות טובה יותר בסביבת מוסדות החינוך.

בכוונת המועצה להציג את השינוי במערך האבטחה בפני ההורים בתחילת שנת הלימודים באסיפות ההורים, במטרה ליישמו בהקדם. הצוותים החינוכיים יעברו תדרוך לגבי מתכונת האבטחה החדשה לקראת פתיחת שנת הלימודים, וכן רענון בנהלי האבטחה.

שאלות נפוצות ותשובות (הקש לצפייה)

ניתן להפנות שאלות בכתב לממונה על פניות הציבור, הגב' שולה קרקוב בדוא"ל shula@shoham.muni.il

קב"ט המועצה יענה לשאלותיכם בטלפון 03-6122903 במועדים הבאים:
יום שלישי ה- 16.08.2016 בין השעות 18:00 ועד 20:00.
יום  שלישי ה- 23.08.2016 בין השעות 18:00 ועד 20:00