נחנך המבנה החדש של המחלקה לשירותים חברתיים בשוהם

הקש להגדלה (הגדל)
הקש להגדלה

בשוהם נחנך השבוע המבנה החדש של המחלקה לשירותים חברתיים, בטקס חגיגי במעמד שר הרווחה והשירותים החברתיים, ח"כ חיים כץ, ראש מועצת שוהם, גיל ליבנה וחברי מועצת שוהם. משכנה החדש של המחלקה הוא במבנה מעון ילדים ישן ברחוב לשם, אשר שופץ והותאם לצרכי צוות המחלקה של מועצת שוהם. בטקס הופיעה מקהלת הגמלאים ושחר גילבה ועידן סלע מבי"ס ניצנים בנגינה בגיטרה.

 

שטח המבנה הוא כ-300 מ"ר והוא כולל משרדים לצוות העובדות הסוציאליות ועובדות המינהלה, חדר ישיבות, וקבלת קהל. המבנה נגיש ללקוחות עם מוגבלויות. את המבנה המחודש תכננה האדריכלית טלי בכר והפרוייקט בוצע על ידי אגף ההנדסה של המועצה המקומית שוהם. עלות הפרוייקט מוערכת בכ-800 אלף ₪, מהם כ-250 אלף ₪ השתתפות תקציבית של משרד הרווחה והשירותים החברתיים.

 

שר הרווחה והשירותים החברתיים, ח"כ חיים כץ: "הלוואי והבניין החדש יהיה ריק ומחוסר תעסוקה, אולם לצערנו תמיד יהיו בעלי צרכים מיוחדים, ניצולי שואה ותושבים אחרים שצריך לדאוג להם. אני מברך את שוהם שהשכילה למצוא שימוש נכון ומתאים למבנה קיים". כץ ציין כי בכוונת המשרד לשים דגש מיוחד בתקופה הקרובה על ניצולי שואה שטרם מנצלים את זכויותיהם בביטוח הלאומי, וכי העובדים הסוציאליים ברחבי הארץ יסייעו במשימה חשובה זו.

 

ראש מועצת שוהם, גיל ליבנה: "המחלקה לשירותים חברתיים במועצה המקומית שוהם עושה עבודת קודש מזה שנים, בתנאים לא פשוטים – עם המון סבלנות ואהבה ומעכשיו – גם עם בית ראוי ומרשים. המחלקה מעניקה שירותים לכ-550 משפחות, ומפעילה כ-20 תכניות קבוצתיות וקהילתיות במגוון תחומים, מהגיל הרך ועד לקשישי היישוב. אני מודה לשר כץ על תמיכת משרדו בשיפוץ המבנה ובהצטיידות וכן בתוספת תקן עו"ס לטיפול בתושבים בעלי צרכים מיוחדים".  ליבנה הודה לנטע לביא, מנהלת המחלקה לשירותים חברתיים ולצוות המחלקה על העבודה המסורה.

 

המבנה הישן של המחלקה לשירותים חברתיים ישופץ וישמש את המחלקה לשירותים פסיכולוגיים, הפועלת כיום בתנאי צפיפות.

 

 

 

עבור לתוכן העמוד