נמשך שיתוף הפעולה בין מועצת שוהם לקק"ל

הקש להגדלה (צילום: אבי חיון, קק"ל) (הגדל)

יבצעו במשותף פרוייקט להנגשת אתרים ארכיאולוגיים בפארק למבקרים עם מוגבלויות
יתקיים דיון להשתתפות תקציבית של קק"ל בהקמת גשר הולכי רגל ורוכבי אופניים שמחבר בין יער שוהם לבין היישוב

יו"ר הקרן הקיימת לישראל, דני עטר, ביקר השבוע בשוהם ונפגש עם ראש מועצת שוהם, גיל ליבנה. בפגישה השתתפו מנהל המרחב, חיים מסינג, מנכ"ל המועצה, דודי זביב ונציגי מועצת שוהם וקק"ל. במהלך הפגישה נפגש עטר עם נאמני פארק יער שוהם, הבוגרים והצעירים מחטיבת יהלו"ם, והתרשם מהפעילות הקהילתית המבוצעת ביער.

במהלך הפגישה, הציג ליבנה את שיתוף הפעולה רב השנים בין המועצה לקק"ל בפיתוח יער שוהם, במודל יער קהילתי ונציגי הקרן הקיימת ציינו כי שוהם היא אחת המובילות בארץ בתחום וכי ביער שוהם נוצקו לאורך השנים תכנים ייחודיים. במהלך הפגישה הוצג גם סינגל האופניים החדש, שנחנך ביער לפני חודשים ספורים, אשר הפך פופולרי מאוד בקרב רוכבי האופניים. בפגישה סוכם על פרויקט הנגשת אתר חירבת תנשמת והאתר הארכיאולוגי של כנסיית בקחוס הקדוש בפארק למבקרים עם מוגבלויות. עלות הפרויקט מוערכת בכ-250 אלף ₪ וסוכם שהוא ימומן בחלקים שווים על ידי המועצה וקק"ל.
ראש מועצת שוהם הציג בפני יו"ר קק"ל גם את היוזמה לחבר בין יער שוהם לבין היישוב באמצעות גשר הולכי רגל ורוכבי אופניים מעל כביש 444 והעלה בקשת המועצה לקבלת סיוע מימוני לפרויקט מקק"ל. עטר ציין כי הפרויקט אושר בוועדת הפרויקטים העליונה וכי בקרוב יובא לאישור תקציבי בהנהלת הקרן. הוא שיבח את שיתוף הפעולה שבין המועצה לקק"ל, כשני גופים המשרתים יעדים משותפים לשניהם.