הרפורמה במחירי התחבורה הציבורית יוצאת לדרך

מעכשיו שוהם נכללת במטרופולין גוש דן, דבר שיאפשר לתושבים לרכוש כרטיסי חופשי-חודשי, חופשי-שבועי וחופשי-יומי למגוון איזורים.

החל מינואר 2016 תכנס לתוקפה הרפורמה במחירי התחבורה הציבורית, עליה הכריז משרד התחבורה. במסגרת הרפורמה, יונהגו חוזי "חופשי חודשי" מטרופוליניים, שיאפשרו נסיעה בכל רחבי המטרופולין, בהתאם לאיזורים מוגדרים. ממדיניות זו ייגזרו גם מחירים חדשים לכרטיסי "חופשי שבועי" ו"חופשי יומי". הכרטיסים תקפים לכל מפעילי התחבורה הציבורית באותו מטרופולין, כולל רכבת ישראל.

במסגרת הרפורמה, שוהם, שבעבר לא היתה משוייכת לאף איזור תחבורתי, משוייכת כעת למטרופולין גוש דן, טבעת 2 אזור 2. מטרופולין דן משתרע מנתניה רבתי בצפון ועד גן יבנה רבתי בדרום.

מחיר כרטיס חופשי חודשי לתושב שוהם, הכולל את כל מפעילי קווי האוטובוס והרכבת במטרופולין גוש דן מלא, יעמוד על 495 ₪ (190 ₪ שבועי, 44 ₪ יומי); מחיר כרטיס חופשי חודשי לתושב שוהם לתל-אביב והאיזור יעמוד על 350 ₪ (135 ₪ שבועי, 31 ₪ יומי). מחיר כרטיס חופשי חודשי לתושב שוהם במטרופולין המזרחי, הכולל את ראש העין, מודיעין-מכבים-רעות, נחלים וכד' יעמוד על 250 ₪ (96 ₪ שבועי, 25 ₪ יומי). באתר קווים ניתן למצוא מידע מפורט על כל אפשרויות המחירים במסגרת הרפורמה.

שולה קרקוב, הממונה על פניות הציבור במועצה: "פנינו בעבר פעמים רבות למשרד התחבורה והצפנו בפניהם את חוסר השוויון במחירי הכרטיסים משוהם לתל-אביב, בהשוואה לערים מרוחקות יותר וכן העובדה שלמעט כרטיס חופשי-חודשי, לא יכלו תושבי שוהם ליהנות מהמחירים המוזלים של הכרטיסים השונים – חופשי שבועי וחופשי יומי. הרפורמה שיוצאת לדרך תאפשר לתושבי שוהם לשלב בין מפעילי התחבורה הציבורית השונים באותו מטרופולין, כולל הרכבת".

חבר המועצה, ערן אלראי, יו"ר ועדת תנועה, תחבורה ציבורית ותמרור: "אני מברך על הרפורמה במחירי התחבורה הציבורית. הוועדה עסקה לא אחת בשיפור התחבורה הציבורית בשוהם ואין לי ספק שמעבר לשיפורים שנעשו בהתאמת הקווים ולוחות הזמנים ובהוספת יעדים חדשים, הוזלת המחירים כמו גם השילוב עם הרכבת, עשויים לתרום לאטרקטיביות השימוש בתחבורה הציבורית. ברור לנו שיש עוד הרבה מה לעשות בנדון וכולנו החל מראש המועצה, דרך חברי הועדה נמשיך במהלכים השוטפים לשיפור".

מצורפת – מפת האזורים וטבלאות מחירים לפי שיוך:

מפת האזורים וטבלאות מחירים לפי שיוך