שהם יישוב נגיש

תמי ויזנפלד - רכזת נגישות

טל: 03-9723057

tami@shoham.muni.il

מועצה מקומית שוהם רואה בנושא ההנגשה נדבך חשוב בהתנהלות הקהילתית.
ההנגשה במרחב הציבורי מיושמת הלכה למעשה: חניות נכים, שרותי נכים, שירות נגיש ומכבד "בדלת הקידמית" לכל אנשים בעלי מוגבלויות.

מבני הציבור מונגשים, חניית נכים, שירותים מותאמים בכל מבני המועצה, כולל בתי ספר: ביצוע כיתות אקוסטיות עבור תלמידים עם לקות שמיעה ועוד.
במועדון הספורט הונגשו חדר הכושר ובריכת השחיה.

בניין המועצה נגיש, כל משרדי המועצה נותני השירותים ממוקמים בקומת הקרקע (על אף קיומה של מעלית) על מנת לאפשר נגישות לאנשים עם מוגבלות.

שילוב תלמידים עם צרכים מיוחדים בבתי הספר, בתנועות הנוער והנגשת המרחב הציבורי הינם חלק חשוב מעשייה משמעותית ביישוב לכל אורך שנות קיומו ובשנים האחרונות בפרט.

האירועים הקהילתיים מונגשים (חגיגה בירוק כולל גם נטיעות נגישות בפארק יער שוהם אירועי יום הזיכרון והעצמאות במרחבים הפתוחים לטובת אנשים עם מוגבלות).

תלמידי בתי הספר תנועות הנוער ונותני השירותים במועצה עוברים קורסים חווייתים שמטרתם העמקת המחוייבות החברתית של תושבי היישוב וכאזרחים במדינה לבעלי מוגבלויות.

אתר המועצה נגיש ברמת AA ניתן לפנות בכתב לכל כתובות המייל באתר.

ביוזמת קרנות הביטוח הלאומי הקרן לפיתוח שירותים לנכים, הקרן למפעלים מיוחדים, וכן קרן שלם ונציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים,  יוקם בשוהם מודל ארצי לעיר נגישה, אשר יאפשר להמחיש הלכה למעשה את יישום התקנות לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.

המודל יכלול  מרכז הדרכה שמטרתו הנחלת ידע ביישום התקנות והתקנים בקרב אנשי מקצוע, העלאת מודעות לאנשי מקצוע העוסקים בנושא במסגרת עבודתם, חינוך וחשיפה לנושא והעצמת אנשים עם מוגבלות.

במסגרת המודל יונגש מתחם נבחר בלב היישוב, אשר כולל צומת מרכזי , מבני ציבור, מעברי רחוב, גן שעשועים וכד'.

הפרוייקט ייצא לדרך במהלך 2016 ויעבוד בשיתוף פעולה עם כל הגורמים הפעילים בחברה הישראלית.

רשימת אתרים מונגשים - פירוט ההנגשה ומיקומים - הקש לצפייה

בכל שאלה או הערה ניתן לפנות לגב' תמי ויזנפלד באגף איכות הסביבה בטל: 03-9723057